//

Нунцій Сирії сподівається на мирні переговори

Апостольський нунцій Сирії схвально поставився до рішення Ліги арабських держав послати своїх спостерігачів у цю країну. Архиєпископ Маріо Зенарі зазначає, що багато тепер залежить від того, як на практиці буде реалізована ця місія і чи сприятиме вона мирному завершенню конфлікту, який вже встиг забрати життя понад 5 тис. осіб. Йдеться про ініціативу, яку Ліга арабських держав започаткувала в листопаді, в умовах активізації бойових дій в Сирії. Ця країна погодилася впустити міжнародних спостерігачів лише недавно, і вчора вирушила перша миротворча група.

 

Архиєпископ висловив надію, що ця ініціатива спонукає обидві сторони розпочати переговори. Ватиканський дипломат згадав нещодавній заклик сирійських християнських патріархів, які своїх вірних заохотили до особливої молитви за країну.


«Це буде інше Різдво, аніж у попередні роки, у період миру, – заявив нунцій у Дамаску. – Згідно з побажаннями парохів, свята на пародіях мають пройти скромно на знак участі в стражданнях людей». Архиєпископ Зенарі зазначив, що це пов'язано зі значним зниженням рівня життя у зв'язку з введенням економічних санкцій проти Сирії. Ціни на основні товари зросли, і туризм, який належить до основних джерел національного доходу, зіткнувся зі стагнацією, що призвело до зростання безробіття.


За матеріалами: Radio Watykańskie