//

Мученики за віру серед нас

Щороку у всьому світі жорстоко переслідують за віру 200 млн. християн, а в кожній третій країні зафіксовано брак повної релігійної свободи, - випливає з представлених сьогодні даних в доповіді організації "Допомога Церкві в потребі" у Варшаві. Документ був оприлюднений в Польщі вже втретє.

 

О. Вальдемар Цісло, директор польської філії організації "Допомога Церкві в потребі", підкреслив, що кожного року 170 тис. християн гинуть за свою віру.

 

Серед основних джерел переслідування в доповіді названий радикальний іслам, індуїзм і буддизм, а також комуністичні, тоталітарні та авторитарні режими.

 

У документі за 2009-2010 роки під назвою "Переслідували і забули" було повідомлено, що випадки дискримінації стосовно християн через їхню віру зафіксовані у понад 70 країнах світу. Крім великого ризику втратити життя і здоров'я, християни, як і раніше, щодня відчувають на собі дискримінацію, залишаються без особистої власності. У рапорті наведено 40 країн, де послідовники Христа найменш захищені. Зокрема наголошено на складному становищі християн в Афганістані, Китаї, Північній Кореї, М'янмі, Іраці, Пакистані, Нігерії, Судані, В'єтнамі та Зімбабве.

 

 

За матеріалами info.wiara.pl