//

Фінансові труднощі загрожують існуванню Всесвітньої ради Церков

Всесвітня рада Церков (ВРЦ) відчуває найважчу фінансову криза за всю свою 63-річну історію, повідомляє Радіо Ватикану 18 грудня.

 

Незважаючи на скорочення персоналу і вжиті заходи економії, ВРЦ, мабуть, доведеться продати свою ділянку землі в Женеві, щоб "залишитися на плаву".

 

Поточна ситуація має кілька причин: високий обмінний курс швейцарських франків зменшує прибуток з-за кордону, а багато Церков, які є членами ВРЦ, дозволяють собі не платити внески, тому пенсійний фонд ради порожній. На рахунку, який повинен забезпечити співробітників ВРЦ у старості, не вистачає 30 млн швейцарських франків (24 млн євро).

 

До складу заснованої в 1948 році ВРЦ на сьогодні входять 349 євангелистських, англіканських і православних Церков, які мають 560 млн членів у 110 країнах. Найбільше грошей на її діяльність (39%) надає Німеччина, хоча найбільшим членом є РПЦ МП. З кінця 1990-х років число співробітників ВРЦ скоротилося з 350 до 143 людей, з яких 131 чоловік працює в штаб-квартирі в Женеві.

 

Католицька Церква до складу ВРЦ не входить, а лише спостерігає за діяльністю цієї найбільшої екуменічної організації світу.

 

За матеріалами portal-credo.ru