//

Християн Лаосу заарештовано за віру

У Лаосі заарештували вісьмох лідерів євангелістської спільноти за святкування Різдва, повідомляє Радіо Ватикану. Аби не привертати до себе особливої уваги оточення, місцеві християни часто відзначають релігійні свята у різний час. Саме так відбулося у селі Букхем, де народження Христа святкувало 16 грудня близько 200 християн, до яких завітав навіть сільський голова. Проте незабаром нагрянула поліція, котра заарештувала вісьмох лідерів, у тому числі одну жінку. Їх замкнули у дровітні – це типова для Лаосу форма утримання в’язнів, яку часом поєднують із тортурами: пускають вогняних мурашок.


Підстав для затримання християнських лідерів у поліції не було. Одного із затриманих звільнили після переговорів та виплати завдатку у розмірі трьох місячних заробітних плат, а інших семеро залишилися під арештом.


Сільський голова пообіцяв звільнити їх, якщо вони зречуться Христа, котрий, на його думку, може викликати гнів місцевих духів. Християни не погодився на цю умову і залишаються замкнутими у дровітні.