//

Китайські католики допомагають найбіднішим

Під час традиційної благодійної Різдвяної акції католики харитативної організації Церкви в Китаї «Jinde Charities» зібрали більше 100 тисяч євро безпосередньо грішми і матеріальними речами.


Захід відбувся 17 грудня за активної участі як католицьких віруючих, так і некатоликів. Велика кількість людей у Китаї відгукнулася на церковну ініціативу. Свій внесок зробили не тільки окремі громадяни – китайці та іноземці, але також деякі асоціації та колективи.


Вечір благодійності насамперед став черговою можливістю для того, щоб підвищити обізнаність суспільства про дії християнської громади на користь бідних, престарілих, а також малозабезпечених сімей, дитячих і лікувальних установ. Допомога в різдвяний період надається, як завжди, без розрізнення за релігійною, соціальною чи етнічною приналежністю. Акція, яка від семи років стала традиційною, транслювалася по центральному телебаченні і продовжує широко висвітлюватися у передачах регіональних ЗМІ з наголосом на прозорість розподілу зібраних коштів.

За матеріалами www.radiovaticana.org