//

Керівник Бундестагу критикує целібат

Глава німецького Бундестагу Норберт Ламмерт піддав різкій критиці целібат священиків, який є обов'язковим в Католицькій Церкві. На шпальтах тижневика "Die Zeit" він висловився за те, щоб до священства також допускали одружених чоловіків.

 

Пан Ламмерт був одним з політиків, які минулого тижня звернулися з листом до єпископів з проханням допускати до священства одружених чоловіків, які користуються пошаною серед громади, так звані «viri probati». Це прохання вони мотивують браком покликань до священства в Німеччині серед неодружених.
Німецький єпископат відреагував на цю пропозицію стримано, відзначаючи, що в цьому році, перед запланованим на осінь паломництвом Бенедикта XVI до Німеччини, не потрібно розпочинати дискусії на цю тему.

 

В свою чергу, німецький кардинал Вальтер Брандмюллер закликав політиків не втручатися у "внутрішні справи Церкви". У розмові з газетою "Frankfurter Allgemeine Zeitung" кардинал висловив переконання, що заклик щодо виключення для Німеччини у справі висвячення одружених чоловіків може привести до "схизми, повстання народної Церкви".

 

На думку кардинала, ініціатива групи політиків вписується в традицію кампанії, яка триває в Німеччині ще з XIX століття. "Ставиться під питання спосіб життя, який величезна кількість священиків прийняла і залишається йому вірна. Для них ініціатива політиків є образою" - зазначив кард. Брандмюллер. Він також висловив думку, що лист німецьких політиків ображає і самого Ісуса Христа.

 

 

За матеріалами wiara.pl