//

Біблія повертається до шкіл Намібії

Влада Намібії погодилась повернути Біблію до навчальної програми публічних шкіл. Залишилось дочекатись на формальну згоду міністерства освіти.
 

 

Святе Письмо викинули з шкільної програми цієї південноафриканської країни 20 років тому, коли країна здобула незалежність. Його вивчення замінили предметом «релігійне і моральне виховання», в рамках якого представлялись різні релігійні вірування і відповідні до них моральні вказівки. Впровадження цього предмету пояснювалось світським характером держави. Однак, варто пам’ятати, що більшість мешканців Намібії є християнами, а конкретніше – протестантами.
 

 

На лекціях морального виховання говориться також про християнство, але лише в його історичному аспекті, а не з огляду на те, чого воно навчає. Така зміна предмету привела до очевидної моральної шкоди в суспільстві.
 

 

Рада Церков Намібії , до якої належать і місцеві католики, приготувала за останні роки нову програму, яка опирає моральне виховання на правдах, котрі містить Біблія. Тоді програму запропонували владі, покликаючись на конституцію, яка забезпечує свободу практикування власної релігії всім вірним, а , отже, і християнській більшості. Програма буде впроваджена одразу в приватних і церковних школах. Учні публічних шкіл змушені чекати на офіційну згоду міністерства. Це означає, що Святе Письмо як предмет навчання буде повернено їм напевне аж в наступному році.
 

 

За матеріалами: wiara.pl