//

Папа підписав декрети Конгрегації у справах Канонізації

19 грудня папа Бенедикт ХVI прийняв на приватній аудієнції префекта Конгрегації у справах канонізації кардинал Анжело Амато. Святійший Отець своїм підписом дав дозвіл опубліковати 24 декрети, що стосуються 85 слуг Божих. Четверо з них будуть піднесені до вівтаря святості. Серед них буде канонізована перша мирянка індіанка з Америки ХVIІ століття Катерина Такатвіха.

 

14-ть декретів стосується чудес за заступництвом 3-ьох італійських, 3-ьох французьких, 2-ох  іспанських, 2-ох німецьких священиків, черниць і мирян, а також одного мирянина філіппінця і однієї чилійської монахині.

 

Чотири декрети стверджують факт мучеництва. Один з них стосується французького  священика, блаженного, вбитого за християнську віру в 1618 році, другий - священика і 18 монахів із чину  Братів християнських шкіл, убитих в Іспанії в 1936 році разом з одним мирянином, батьком сім'ї. Ще один Декрет стосується 26 іспанських мучеників - кармелітів, вбитих у Мадридській єпархії в 1936-37 роках. І один Декрет стосується 19 іспанських мучеників - братів з чину Святої Непорочної Марії того ж періоду громадянської війни.

 

Шість наступних декретів Конгрегації у справах канонізації стверджують героїзм чеснот. Вони стосуються італійського священика 19 століття, французького священика-ченця 19 століття, французької засновниці чину сестер Пресвятого Спасителя в 19 столітті, італійської співзасновниці чину сестер святого Карла початку 20 століття, німецької сестри Згромадження Сестер Спасителя 20 століття, італійської сестри - засновниці Товариства святої Урсули 20 століття і монахині з Польщі українського походження Маргарити Шевчик кінця 19-го - початку 20 століття.

 

Затвердження чуда  Декретом є останнім етапом перед канонізацією або беатифікацією.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org