//

У Саудівській Аравії заарештовано 42 ефіопських християн

Організація «International Christian Concern» (ICC) розповсюдила інформацію про те, що саудівські сили безпеки заарештували 42 ефіопських християн, які зібралися на спільну молитву в Джидді в минулий четвер, 15 грудня.

 

Розташування затриманих християн в даний час невідомо.

 

15 грудня саудівська поліція і служба безпеки здійснили напад на групу християн, які зібралися на вечірню молитву в будинку ефіопського християнина в Аль-Сафе - одному з районів Джидди. Учасники християнського богослужіння були побиті, перш ніж були арештовані.

 

Ефіопська і Ерітрейска християнська іммігрантська громада Європи направила термінове звернення послам європейських країн в Ер-Ріяді в п'ятницю, 16 грудня, просячи їх втрутитися у ситуацію і добитися звільнення своїх побратимів. За словами представників громади, заарештовані саудівською владою ефіопські християни, перебуваючи в ув'язненні, піддаються тортурам.

 

Дві християнські ефіопські громади в Саудівській Аравії повідомили ICC, що вони тимчасово припиняють здійснення богослужінь, поки ситуація в країні не заспокоїться.

 

Християнам в Саудівській Аравії, більшість з яких є іноземними робітниками, не дозволяють практикувати свою віру відкрито. Саудівська поліція і раніше вже не раз здійснювала напади на приватні будинки, де проходили спільні збори і богослужіння християн, арештовувала і депортувала їх з країни і конфісковувала християнські видання та інші матеріали, включаючи Біблії.

 

Ейдан Клей, регіональний менеджер ICC по Близькому Сходу, відзначає: «Не дозволяючи побудувати в Саудівській Аравії жодної церкви, де християни могли б здійснювати богослужіння, саудівський уряд йде ще далі по шляху порушення релігійних свобод своїх громадян і іноземних робітників, вистежуючи і заарештовуючи християн , які відвідують богослужіння в приватних будинках. Ми переконуємо Саудівську Аравію, яка підписала Згоду ООН проти тортур, припинити зловживання, яким ефіопські християни, за повідомленнями, піддаються у в'язниці і гарантувати їх звільнення ».

 

За матеріалами www.sedmitza.ru