//

Мігранти - інструменти в Божому плані для поширення Євангелія

"Ми повинні бачити мігрантів не тільки як об'єкт євангелізації, але і як тих, хто поширює Євангеліє. Творець з самого початку бачив міграції католиків як інструмент в планах Свого Провидіння, щоб поширювати Євангеліє. Наше апостольство буде ефективним тільки тоді, коли ми зберемо мігрантів у спільноти, які будуть проповідувати Євангеліє". Так пише о. Седжіо Джеремія, який очолює місіонерів Сан Карло (Скалабрініані), у своєму листі від 25 січня, копія якого була надіслана до агенції Fides, він запропонував план роботи на цей рік під назвою "Спільнота, що євангелізує".

 

О. Джеремія згадує, що "Церква отримала від Ісуса доручення продовжувати свою місію євангелізації впродовж століть" і Святий Дух приводить для цього чоловіків і жінок, які взяли близько до серця зобов'язання довести послання про Божу любов, зокрема до особливих груп бідних та відкинених.

 

Наголошуючи, що "ми всі покликані до євангелізації, де б ми не знаходилися, які б ролі не виконували і якою б діяльністю не займалися" о. Седжіо Джеремія вказує, що євангелізувати мігрантів складно, поки "не знаємо їхньої культури, їхніх потреб, їхніх тривог і сподівань". Саме тому, нехай мігранти будуть не тільки об'єктами євангелізації, але й "інструментами євангелізації".

 

Важливе значення має співробітництво світських людей, волонтерів та професіоналів, які працюють як усередині, так і за межами спільноти мігрантів. Нарешті, оскільки явище міграції змінюється, наша громада покликана постійно переглядати свої структури, розташування і пастирські методи. Ми повинні бути відкритими для знамення часу і змінювати форми апостольства."

 

 

За матеріалами www.fides.org