//

Архиєпископ Мамберті перебуває з візитом у Чилі

13 грудня Архиєпископ Домінік Мамберті, Секретар по відносинах з державами Апостольської Столиці, під час свого офіційного візиту до Чилі зустрівся з керівником та співробітниками Міністерства Закордонних справ цієї країни, а також з Президентом Чилі Себастьяном Піньєром. У ході зустрічі підкреслювались хороші відносини між Чилі та Апостольською Столицею і позитивний внесок, який роблять католики в житті суспільства, особливо в сфері освіти, соціальної діяльності та інтеграції корінних народів.

 

Крім того, обговорювалися питання, на які вже зверталася увага під час зустрічі Себастьяна Піньєра з Бенедиктом XVI в березні 2011 р.: захист життя і сім'ї, повага до прав людини і основних свобод, включаючи релігійну, сферу освіти, турботу про навколишнє середовище та соціальну злагоду. Зазначалося, що Святіший Престол і уряд Чилі мають подібні погляди на ці проблеми і фундаментальні принципи людського співіснування.

 

Під час свого візиту до Чилі Архиєпископ Мамберті зустрінеться також з главами Сенату та Палати Депутатів парламенту країни, а також відвідає святині св. Альберта Хуртадо і св. Терези з Анд.


За матеріалами www.radiovaticana.org