//

Глава УГКЦ проголосив найбільшу в Західній Україні Івано-Франківську митрополію

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (ШЕВЧУК) у співслужінні Єпископату УГКЦ у кафедральному Соборі Святого Воскресіння в Івано-Франківську очолив Божественну Літургію з нагоди проголошення найбільшої в Західній Україні Івано-Франківської митрополії.


Як передає кореспондент УНІАН, Літургія, на якій присутні керівники області, районів і міст, транслюється на великий екран перед кафедральним собором, де зібралися тисячі віруючих. Під час молитви буде зачитано Декрети проголошення Івано-Франківської Митрополії та здійснено Чин поставлення Митрополита, яким стане Єпископ Івано-Франківський, Преосвященний Кир Володимир (ВІЙТИШИН). В Митрополію ввійдуть Івано-Франківська і Коломийсько-Чернівецькі єпархії УГКЦ. Митрополит матиме право скликати Митрополичий синод, але для того, щоб рішення цього Синоду були дійсними, вони потребують схвалення верховного архиєпископа.
Після Літургії Блаженніший Святослав також освятить новий горельєф на кафедральному соборі Єпископу Станіславівському Григорію Хомишину.

 

Джерело: УНІАН-релігії