//

Ватикан готовий пояснити лефевристам суперечливі позиції

о. Фернандо Оцаріз, один із ключових представників Ватикану в рамках переговорів з ультра-традиціоналістами Братства Св. Пія Х, зазначив, що Рим відкритий на нові інтерпретації положень Другого ватиканського собору для того, щоб продемонструвати, що його документи цілком відповідають попереднім навчанням Церкви.


Як повідомляє католицьке видання The Tablet із посиланням на ватиканську газету «L'Osservatore Romano», о. Фернандо зазначив: «Ми завжди готові до того, щоб тим чи іншим чином пояснити, що певні твердження соборових текстів не протирічать Традиції Церкви, а також пояснити правильне значення деяких висловів, що містяться у тих твердженнях».


Нагадаємо, що після того, як у вересні в рамках переговорів між Ватиканом і лефевристами Апостольська Столиця передала текст «Доктринальної Преамбули», відповідно до якої Братство Св. Пія Х може приєднатися до повного сопричастя із Католицькою Церквою, офіційно ще не було надано відповіді щодо цього питання. Однак неодноразово у ЗМІ з’являлися неофіційні негативні реакції на цей документ, а один із провідників лефевристів, Бернард Фелле, зазначив, що Братство не може прийняти цю Преамбулу такою, як вона є.