//

Екуменічна зустріч християн Єгипту про міграцію

Церкви Єгипту моляться за тих християн, які втікають з країни, і намагаються їм допомогти. Для того, щоб «арабська весна» принесла добрі плоди, необхідно встановлення демократії, інакше в цих країнах  може наступити «арабська зима» для релігійних меншин. Таку думку висловив Давід Віктор Юссеф, представник коптійської євангельської церкви Єгипту  в часі зустрічі на тему міграції, яку 5-7 грудня зорганізувала в Бейруті Всесвітня Рада Церков, повідомляє Радіо Ватикан.


На зустріч прибули представники церковних спільнот та екуменічних організацій Африки, Близького Сходу і Європи, які обговорювали ситуацію біженців всієї цієї території.


Єгипетський протестант прогнозує довгу тривалість змагань за владу в країні. Драматичні зміни щодо політичної ситуації поєднуються з дестабілізацією. Хоча ситуація в Єгипті відносно менш хаотична, ніж у інших арабських країнах, перспектива захоплення влади радикальними ісламськими групами змушує численних християн, особливо коптів, до втечі у безпечніші місця. Якщо в Єгипті сформується ісламська держава – там більше не буде місця для християн – стверджує Давід Віктор Юссеф.