//

Ізраїль очікує на Різдво понад 90 тис. туристів

В Ізраїлі сподіваються, що під час Христового Різдва країну відвідають понад 90 тис. туристів, третину яких складатимуть паломники. У 2011 р., за інформацією ізраїльського Міністерства туризму, загальна кількість туристів складе 2,1 млн., з яких 50% паломники. 7 грудня міністерство опублікувало повідомлення, в якому йдеться, що в період Різдва поліція і прикордонні служби мусять прагнути краще обслуговувати туристів. Не повідомляють однак, чи для християн з палестинських територій буде полегшений в'їзд до Ізраїлю, як це було минулі роки.

 

За словами ізраїльської влади, в Єрусалимі та Назареті, а також на пропускному пункті у Вифлеємі, туристи отримають додаткові інформаційні матеріали на декількох мовах. З монастиря св. Іллі, який розташований між Єрусалимом і Вифлеємом, курсуватимуть спеціальні автобуси для туристів, які возитимуть паломників на площу перед базилікою Різдва Христового.

 

За офіційними даними в 2010 р. Ізраїль відвідало набагато більше туристів, аніж у 2011 р. Минулого року серед 3,5 млн. осіб, які відвідали країну, було майже 2,5 млн. християн.


За матеріалами: www.radiovaticana.org