//

Папа віддав перевагу Sony над Ipad

Як ми раніше повідомляли, сьогодні, 7 грудня, Папа Бенедикт XVI запалить вогні на найбільшій у світі ялинці. Ця ялинка складається із ліхтарів, розміщених на горі, що височить над італійським містом Губбіо. Висота ялинки становить 750 метрів.


На церемонії відкриття Папа не буде присутній особисто, а спостерігатиме за нею зі своїх апартаментів у Ватикані за допомогою телебачення.


Раніше було заплановано, що Папа запалить вогні на цій ялинці з допомогою Ipad, однак вчора Інформаційна Служба Ватикану повідомила, що Бенедикт XVI використовуватиме планшетний комп’ютер фірми Sony з операційною системою Android. За допомогою інтернету Папа передасть команду, яка запалить вогні на ялинці. Учасники церемонії зможуть бачити Папу по телевізору.


Цю ялинку традиційно запалюють щороку 7 грудня, починаючи від 1981 року. Вона складається із різнокольорових вогнів. Ширина ялинки становить 450 метрів, а висота – 750. Силует ялинки формують 300 зелених вогнів, а ще 400 вогнів різних кольорів розміщені між ними. Площа ялинки становить близько 130 тис. кв. м. Щорічне святкування відвідують представники світу культури, шоу-бізнесу та політики.


Цьогорічна урочистість розпочнеться о 17:30 місцевого часу, а вогні на ялинці засяють о 18:30.