//

"Європа допомагає Африці"

У Римі з ініціативи Координаційного комітету руху «Католики на користь цивілізації любові» відбувся форум на тему "Європа допомагає Африці". На ньому було зазначено, що "багата Європа повинна вийти їй назустріч, сприяючи розвитку тих регіонів, які є одними з найбідніших у світі", - підкреслили учасники заходу. У ньому взяли участь представники Європейської комісії, мери міст, координатори проектів для Африки.

 

У ході зустрічі було відзначено, що через допомогу Африці, де проживає 800 млн. осіб, на 300 млн. більше, ніж в Європі, можна буде уникнути з одного боку, вимушеної еміграції, яка є драмою для тих, хто змушений покидати свої землі , і через це створювати серйозні проблеми для тих країн, в які вирушає. З іншого боку, це призвело б до зменшення рівня безробіття в Європі, одночасно створюючи кращі умови життя в африканських країнах ".

 

У форумі взяв участь о. П'єро Гедд, директор історичної комісії при Папському місіонерському інституті. Він нагадав слова Бенедикта ХVI, який сказав, що "Африка має свіжий гуманізм, є резервуаром життя і сил на майбутнє, на яку можемо розраховувати".

 

За матеріалами: Ватыканскае радые