//

"L'Osservatore Romano" про фальсифікацію ватиканської інструкції

Сьогоднішня "L'Osservatore Romano" містить статтю італійського журналіста Джованні Прецєзі про діяльність монастиря отців камедулів під час Другої світової війни, який розташований на римському пагорбі Челіо. Автор зазначає, що "окупаційна влада Вічного Міста, знаючи про те, що багато антифашистів, осіб з руху опору і євреїв ховаються в римських монастирях під виглядом монахів і монахинь, опублікували фальшиву інструкцію ватиканської Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя, яка забороняла носити світським особам монаше вбрання ".

 

У статті підкреслюється, що в той час настоятель монастиря о. Бернард Ігнесці, особисто переконавшись у Ватикані, що інструкція - фальшивка, відповів поліцейським,  які прийшли за євреями, що "вказівки він отримує тільки від своєї влади". У монастирі отців камедулів знайшли притулок, між іншим, режисер Лукіно Вісконті та мати майбутнього глави автомобільного концерну "Fiat" Вірджинія Бурбон дель Монте.

 

Джованна Прецєзі пише, що Лукіно Вісконті був все-таки арештований в 1944 р. за те, що приймав у себе антифашистів. Після війни він написав сценарій до фільму "Pensione Oltremare" (Готель за морем), в якому згадав похмурий досвід свого перебування у фашистській в'язниці.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые