//

У Львові обговорили план проведення Євхаристійного тижня у парафіях УГКЦ

"Євхаристійний тиждень необхідний для того, щоби вірні Христової Церкви, приймаючи таїнство Євхаристії,  могли усвідомити її важливість". Таку думку висловив о. Михайло Гарват, голова організаційного комітету з проведення Року Святих Таїнств. Згідно з програмою Року Святих Таїнств, затвердженої Синодом Єпископів УГКЦ, Євхаристійний тиждень у парафіях проводитиметься від 1 до 7 червня 2012 року.

 

Основні аспекти проведення Євхаристіійного тижня взяті з Катехизму УГКЦ. Відповідно, душпастирі у євангельських проповідях із 1 до 7 червня 2012 року наголошуватимуть на таких темах: "Святе таїнство Євхаристії", "Євхаристія - Тіло і Кров Христа", "Земне і небесне", "Освячення Дарів", "Євхаристійне приношення", "Святе Причастя". Проведення Євхаристійного тижня супроводжуватиметься відповідними заходами, найголовнішими з котрих буде: "Свята Літургія", "Сповідь", "Євангельська проповідь" та "Молебень до Христа-Чоловіколюбця".

 

Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ поблагословив концепцію проведення 2012 року як Року Святих Таїнств з акцентом на Євхаристійному тижні у парафіях. З цієї причини 30 листопада 2011 року представники організаційного комітету проведення Року Святих Таїнств обговорили проект плану Євхаристійного тижня у парафіях УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ