//

Уряд відновив пільгові тарифи на комунальні послуги для релігійних організацій

Кабінет Міністрів України переглянув своє попереднє рішення та відновив знижені тарифи на комунальні послуги для релігійних організацій на рівні як для населення, повідомляє Інститут релігійної свободи.

 

Про це свідчить урядова Постанова від 17.10.2011 р. № 1199, яка була оприлюднена 29 листопада у парламентській базі нормативних актів «Законодавство України». Документ набуде чинності лише після офіційної публікації в газеті «Урядовий кур’єр», що має відбутися найближчими днями.

 

Своїм рішенням Уряд встановив для потреб релігійних організацій тарифи на рівні як для населення на теплову енергію, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення та ціни на природний газ, що використовується для виробництва та надання послуг з опалення і постачання гарячої води.   

 

Кабінет Міністрів доручив Міністерству фінансів передбачати під час підготовки проекту Державного бюджету України на відповідний рік кошти на компенсацію відповідних компенсацій для Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» та підприємств, що надають зазначені послуги релігійним організаціям.

 

Таким чином, для релігійних організацій було відновлено тарифи на комунальні послуги, скасовані Урядом на початку червня 2011 року.

 

Тоді на таке урядове рішення першими відреагували самі представники конфесій, зокрема Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, які закликали Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра України Миколу Азарова не прирівнювати релігійні організації, які мають статус неприбуткових, до комерційних підприємств.

 

Крім цього, до голови Уряду звернулась низка парламентарів з партії ХДС з аналогічним проханням та власними пропозиціями для розв’язання цього питання.

 

Після цього Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв дав доручення керівникам НКРЕ та профільних міністерств щодо опрацювання наданих пропозицій.

 

Водночас Національна комісія регулювання електроенергетики України заявила, що вважає недоцільним зниження роздрібного тарифу на електричну енергію, що використовується для комунально-побутових потреб релігійних організацій.

Джерело: Інститут релігійної свободи, м.Київ