//

Для Ватикану нові Митрополії УГКЦ є дуже важливими,- Апостольський Нунцій

Після урочистості проголошення нової Львівської Митрополії в Соборі Св. Юра на питання журналістів відповів Апостольський нунцій в Україні, Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон.


Якими є Ваші враження від сьогоднішньої події?


Я приємно вражений. Власне сьогодні, можна сказати, що відбулась моя офіційна зустріч із Українською Греко-Католицькою Церквою. На цьому історичному місці ми відкриваємо нову Митрополію. Радісно переживати такі прекрасні речі і святість цього місця.


На Вашу думку, яким чином така подія сприятиме проголошенню Патріархату УГКЦ?


Цього я не знаю (сміється), бо я ще занадто молодий у цих питаннях. Мені ще багато чого слід тут навчитися. Але я надіюсь, що це позитивний крок для того, щоб надихнути всіх, хто відповідає за це рішення, зробити правильний вибір.


Якою є основна характерна риса Митрополії, і чим вона буде займатися?


Головним чином це буде залежати від Митрополита Возьняка. Така структура є дуже важливою для усієї Католицької Церкви, а особливо для Східних Церков, як для управління, так і для заохочення життя вірних.


Яким чином ця подія впливає на покращення стосунків між Апостольською Столицею та УГКЦ?


Я не вважаю, що нам слід покращувати стосунки, оскільки вони є прекрасними.


Наскільки ця подія є важливою для Апостольської Столиці?


Для Апостольською Столиці це дуже важливо, оскільки Українська Греко-Католицька Церква є найбільшою зі Східних Церков. І, спостерігаючи за розвитком цієї Церкви, Святіший Отець і Ватикан загалом дивляться, яким чином можна розвивати менші Східні Церкви, як наприклад на Близькому Сході чи десь інакше.

 

Фото: Христина Букіна