//

Ірак: міжнародні скарги відхилені

Прем'єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі, відхилив міжнародні скарги на факт масових еміграцій християн з цієї країни, переконуючи, що їхні переселення не є під впливом дій терористів. Також запевнив, що його уряду залежить на послідовниках Христа, яким він прагне запевнити належні умови захисту і розвитку.

 

Позиція іракського прем'єр-міністра була представлена на розгляд Верховного комісара ООН у справах біженців Антоніо Гутереса та спеціального представника ООН у справах Іраку, Ада Мелкерта. "Нам залежить на тому, щоб християни залишались в Іраці, щоб захистити їх і запропонувати їм ті ж умови життя, що й іншим групам населення цієї країни", - сказав аль-Малікі. Він додав, що ціле суспільство відчуло вигнання та еміграції в результаті діяльності Аль-Каїди.
 

 

Організація Об'єднаних Націй має намір реалізувати спеціальний план співпраці з урядом Іраку, щоб біженців і депортованих осіб повернути на батьківщину. Проблемою, однак, є нездатність іракської влади контролювати ситуацію і двозначна внутрішня політика, яка де-факто сприяє переслідуванням християн.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie