//

Церква Великобританії пропонує допомогу в подоланні кризи

 Архиєпископ Вестмінстерський кардинал Вінсент Ніколс, голова Конференції єпископів Англії та Уельсу, на зустрічі "Caritas" країни зазначив, що "вже відчуваються результати жорсткої економічної політики уряду, яку найбільше відчувають бідні верстви суспільства, особливо молодь та сім'ї, які потребують підтримки". Єрарх підкреслив, що "підвищення рівня безробіття серед молоді, турботи з отриманням житла і різного роду борги призводять до труднощів і проблем у багатьох людей".


Кардинал Ніколс засудив нерівномірний розподіл багатства у Великобританії, посилаючись на надзвичайно високі пільги, якими користуються банкіри. Єрарх зазначив, що країну чекають у найближчі місяці і роки дуже серйозні труднощі. На його думку, "важливо, щоб прийняті парламентом рішення щодо майбутнього соціального забезпечення, охорони здоров'я і системи кримінального правосуддя базувалися на досвіді тих, хто працює в цій області".


"Тільки через зміцнення відносин між організаціями, які працюють в соціальній сфері та членами парламенту, які формують законодавчу відповідь на проблеми суспільства, ми можемо разом осягнути краще майбутнє", - підкреслив кардинал Вінсент Ніколс.


За матеріалами  www.radiovaticana.org