//

Ватиканське «міністерство» у справах сім’ї проведе ювілейне засідання

Подружжя є нерозривним зв’язком чоловіка і жінки, і це поняття залишається актуальним навіть тоді, коли сучасний світ вважає його застарілим. На цьому наголосив кардинал Енніо Антонеллі, представляючи програму пленарної сесії Папської ради у справах сім’ї, яку він очолює. Цього року зустріч є ювілейною. Вона відбуватиметься з нагоди двох 30-літь: апостольського звернення «Familiaris consortio», а також створення ватиканського «міністерства у справах сім’ї».


Кардинал Антонеллі назвав ці дві річниці «дарами, які Церкві подарував Іван Павло ІІ». Саме тому засідання розпочнеться відправою Євхаристії біля гробу блаженного папи. Участь у пленарному засіданні візьмуть представники з усього світу.


Перший день засідань буде присвячений впливу «Familiaris consortio» на церковне і душпастирське життя, а другий – ситуації сім’ї в сучасному суспільстві.


«Минулі 30 років були часом все більшої і більшої кризи сім’ї. Складається враження, що нас все більше засипають лавиною розлучень, сепарацій, абортів та індивідуалізму. Однак з другої сторони, це був час динамічного розвитку сімейних рухів і активної участі Церкви в душпастирстві сімей» - прокоментував глава Папської Ради у справах сім’ї.

Під час засідань також говоритимуть про приготування до Всесвітньої зустрічі сімей, що має відбутись наступного року в Мілані.


За матеріалами Radio Watykańskie