//

Медична конференція про Івана Павла ІІ у Ватикані

У Римі розпочалася щорічна конференція для медичних працівників, організована Папською радою у справах душпастирства охорони здоров'я. Цього року тема зустрічі не є суто медичною – про вчення та свідчення блаженного Івана Павла II.


А чим же Папа-поляк може зацікавити медичне середовище? Як розповів на конференції говорив кардинал Станіслав Дзівіш, свідчення життя бл. Івана Павла II показує його відношення до хворих.

 

"Кароль Войтила особисто пережив втрати: матері, брата, який був лікарем і помер, допомагаючи іншому, потім батька, і все це в юності або дитинстві. Пізніше ця чуйність до хворих, яка проявлялася у праці священика, архиєпископа і кардинала Войтили, а найбільше у його папському служінні у різноманітних формах. Це також нагода пригадати, що досвід страждання і вчення про страждання, синтезоване в Апостольському листі Salvifici Doloris. Це дійсно спосіб нової євангелізації у сфері охорони здоров'я та соціальної допомоги, – сказав один із польських учасників конференції о. Петро Краков’як. – Це місце, де Церква може в даний час зустріти найбільше людей, бо їх все менше приходить до церкви. Все менше і менше людей приступає до Святих Таїнств. А в момент страждань, у привілейований час, можемо зустріти не тільки таких ревних, але також тих, хто у пошуку", – додав він.

 

У ватиканській конференції, що триватиме  до 26 листопада, взяли участь 800 осіб. Сьогодні, зокрема, виступав Перший глава Папської ради у справах душпастирства охорони здоров'я, 95-річний кардинал Фьоренцо Анджеліні. На закінчення конференції учасники зустрінуться з Папою Бенедиктом XVI.

 

За матеріалами Radio Watykańskie