//

Якщо без презерватива і зловживань – то не варто уваги?

Чому одна з африканських країн не може вказати шлях решті світу? Це запитання поставив Папа Бенедикт XVI під час прощання з Беніном.


Редактор видання "L'Osservatore Romano", Джованні Марія Віан, який супроводжував Святішого Отця в подорожі до Чорного континенту, вказує, що "остання з промов Папи у Беніні послужила нагодою повторити теплі заохочення на адресу Африки і попередити тих, хто продовжує її експлуатувати у погано прихованих формах неоколоніалізму". Іншою позицією є ігнорування, "як це сталося у тих ЗМІ, які применшили або замовчали папську подорож, незважаючи на свідчення своїх представників, які були свідками його важливості та новизни. Такі ЗМІ вважають ці події не вартими уваги, мабуть, тому, що тут не було презервативів і зловживань, які, здається, стали важливими компонентами інформації про Католицьку Церкву", – сказав очільник ватиканської газети.

 

Таким чином головний редактор видання вже не вперше полемізує зі світськими медіа щодо висвітлення ними папської подорожі. На його думку, подорож до Беніну "внесла значний вклад у глобальне співіснування і реальну підтримку для діяльності Католицької Церкви". Підкреслює, Послання Бенедикта XVI, що містяться у виступах і Апостольському Зверненні "Africae munus" відзначені реалізмом і надією, – підкреслив Джованні Марія Віан.

 

"Це особливо стосується великої промови у президентському палаці в Котоні, де  Папа не приховував серйозних проблем континенту,які,  на жаль, досі актуальні, проте, які торкаються не лише Африки – і водночас зумів категорично протиставитися поширеним негативному баченню, применшеному чи позбавленому поваги. Таким чином, він зміг засудити скандали і несправедливість, корупцію і насильства, але, насамперед, дивлячись з оптимізмом у майбутнє", – сказав глава "L'Osservatore Romano". Він також зауважив, що надія Папа була досконало  виражена як у галасливій і зворушливій зустрічі з  дітьми, так і під час завершальної промови на стадіоні в Котоні. "Святіший Отець вказав у ній, що Господь всесвіту та історії визволяє людство від страху і провадить його до нового світу свободи і щастя", – нагадує Віан.

 

За матеріалами wiara.pl