//

Розпочинається ІІ Латиноамериканський конгрес покликань

Сьогодні, 31 січня 2011 р., в дієцезії Картаго в Коста-Ріці розпочався ІІ Латиноамериканський конгрес покликань, організований Відділом покликань та служінь Ради Єпископатів Латинської Америки (CELAM).

 

Загальною метою зустрічі є зміцнити усвідомлення кожним охрищеним свого покликання як Христового учня та місіонера в сучасній Латинській Америці. Учасники розглянуть основні аспекти сучасної дійсності, які мають глибокий вплив на динаміку покликань. Зустріч має на меті пригадати усім вірним про покликання, яке випливає зі Святої Тайни Хрищення, і на якому ґрунтується уся душпастирська праця Церкви. І лише усвідомивши це покликання, можна опрацьовувати конкретні програми душпастирства покликань, щоб вони відповідали викликам та очікуванням сьогодення.

 

Орієнтиром для учасників конгресу покликань буде так званий «Апаресідський документ» – підсумковий документ Генеральної Асамблеї Ради Єпископатів Латинської Америки, яка відбулася у 2007 році за участю Папи Венедикта XVI в бразилійьському Марійському відпустовому центрі Апаресіді. Про душпастирство покликань у ньому читаємо, що за нього відповідає ввесь Божий люд і воно «розпочинається в сім’ї та продовжується у християнській громаді», та, звертаючи особливу увагу на дітей та молодь, повинно допомагати їм «відкривати сенс життя та Божі плани щодо кожного з них, супроводжуючи їх на шляху розпізнавання». Оскільки покликання – це завжди Божий дар, то не повинно забракнути молитви до «Господаря жнив».

 

Джерело: Радіо Ватикан