//

Розпочався новий курс лекцій у Школі Духовності та євангелізації

З 26 по 28 жовтня у реколекційному центрі «Світлиця» розпочала новий навчальний рік Школа Духовності та євангелізації Львівської архиєпархії.

 

Цьогорічна програма школи пропонує всім бажаючим пізнати, або поглибити споконвічні істини християнської віри, що знаходяться у Святому Письмі. Бо Святе Письмо є джерелом віри для кожного християнина. Тому «дуже важливо є навчитися слухати Бога, який промовляє до серця людини, зі сторінок Святого Письма, адже як відомо, віра постає від слухання» - зазначив викладач біблійних наук, ієрей Євген Станішевський, у вступній конференції.

 

У подальших лекціях о. Євген неодноразово наголошував, що Святе Письмо є богонатхненний твір, і тому читати його потрібно з молитвою, а не як історичний роман чи бестселер. Адже читаючи Святе Письмо, людина пізнає світ Бога, тобто робить крок на зустріч, щоб уподібнитись до Того, хто її створив та постійно чуває над усім сотворінням. «Пізнання Бога провадить до пізнання себе та переосмислення свого життя. Людина починає змінюватися, підпорядковуючи своє життя волі Божій, прямуючи до святості, бо ж воля Божа – святість ваша» - зауважив лектор.

 

Слухачі жовтневої школи розважали над дуже важливою подією з Нового Заповіту - Різдвом Господа нашого Ісуса Христа. (Мт. 1 -2). Автор євангелії, Матвій, писав свій твір для євреїв, які мали дуже добрі знання священного писання, тому, від самого початку запрошує читача до більш глибокого дослідження старозавітніх текстів, які передбачали прихід у світ – Месії, Спасителя світу. Підкреслюючи надприродне походження Ісуса автор запрошує кожного відповісти на питання «хто ж для мене є Царем?».

 

Цікаві та змістовні конференції ієрея Євгена Станішевського допомогли всім краще зрозуміти подію Різдва та Синівство Боже, Господа нашого, Ісуса Христа. Особливістю цієї школи було ще й те, що слухачі отримали благословення Блаженнішого Архиєпископа-емерита Любомира, який у цей час перебував у Львові.

Віра Ценглевич,

Голова Комісії з питань євангелізації Львівської Архиєпархії

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua