//

Розпочав роботу католицький університет в Йорданії

Більше 200 студентів із різних країн Близького Сходу, як мусульмани, так і християни, почали заняття в університеті Мадаби в Йорданії. Камінь у фундамент цей навчальний заклад Латинського Патріярхату Єрусалима освятив установі 9 травня 2009 Папа під час своєї поїздки до Святої Землі.

 

Університет, який розпочав свою діяльність, все ще розбудовується. Зараз тут є понад 200 студентів, наступного року їх кількість зросте до тисячі, а з часом і до 8 тисяч. Університет складається з семи факультетів: інженерії, медицини, інформатики, економіки, мистецтва, мов і засобів масової інформації. Тут є 50 викладачів, у тому числі європейські та американські.

 

Заклад опирається на партнерство з Університетом штату Нью-Гемпшир у США, і також співпрацює з двома американськими університетами і п'ятьма італійськими  – як католицькими, так і світськими – та угорським католицьким університетом у Будапешті. Мовою викладання є англійська. Університет підтримує королівська пара Йорданії. За повідомленням, Латинського Патріархату Єрусалима, Бенедикт XVI пожертвував на цей проект 15 мільйонів євро. Католицький Патріархат має більше 100 шкіл, у котрих понад 70 тисяч учнів, серед яких є як християни, так і мусульмани.

 

 

За матеріалами Radio Watykańskie