//

Розпочалося паломництво Святою Землею мощей святої Терези з Лізьє

Два з половиною місяці дорогами Ізраїлю та Палестини, відвідуючи храми та святі місця землі, освяченої кроками Спасителя, мандруватимуть мощі святої Терези від Дитятка Ісуса. Вони перебуватимуть у Святій Землі від 14 березня до 31 травня 2011 р.

 

Офіційне відкриття паломництва мощей святої відбудеться 16 березня у Єрусалимі, у катедрі Єрусалимського латинського патріархату. Звідти їх буде перенесено до храму Матері Божої Кармельської у Хайфі. В празник Благовіщення, (25 березня) вони перебуватимуть у Назареті. Кульмінаційним етапом паломництва буде Великий Тиждень, коли мощі святої побувають у Вифлеємі та місцях, пов’язаних з Христовими Страстями. Важливим моментом буде також приїзд мощей святої Терені до храму Пресвятої Родини у Газі, збудованому на місці, де за переказами, Йосиф, Марія та Ісус відпочивали під час втечі до Єгипту.

 

«Прибуваючи до нас, свята Тереня ще більше навчить нас, як любити Ісуса та старатися, щоб всі Його любили» – так місцевий священик-кармеліт Флавіо Калої підсумовує сповнене ентузіазму очікування мешканців Святої Землі прибуття мощей святої Терези від Дитятка Ісуса.

 

Джерело: Радіо Ватикан