//

Розпочалися реколекції духовенства Коломийсько-Чернівецької єпархії: “Жива парафія – місце зустрічі із Живим Христом”

27 лютого в реколекційному домі отців Студитів м. Яремче священнослужителі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ розпочали духовні розважання над темою: «Жива парафія – місце зустрічі із Живим Христом».

 

Під керівництвом протосинкела єпархії о. мітрата Василя Мельничука священики єпархії впродовж трьох днів через Великопосні Богослужіння та особистий душпастирський досвід застановлятимуться над Пастирським листом Блаженнішого Святослава, Предстоятеля УГКЦ.

 

«Боже Слово, Святі Таїнства і молитва, служіння ближньому, провід, плекання і служіння єдності, місійний дух парафіяльної спільноти – все це є головними точками розважання у часі духовних вправ наших священиків. Саме ці складові, про які наголошує Блаженніший Святослав, вміщають практичну програму здійснення стратегії розвитку УГКЦ», – говорить протосинкел.

 

Реколекції відбудуться у п’ять сесій, через які всі священнослужителі єпархії (232 особи) здійснять духовні вправи за означеною тематикою. Після кожної сесії священикам роздадуть питання, які вони опрацьовуватимуть у групах і пізніше представлять до координатора єпархії, котрий опісля їх систематизує і передасть до Синодальної комісії.

 

Напрацьовані матеріали використовуватимуть для реалізації на парафіях, оскільки роль парафії є ключовим компонентом у євангелізації та в досягненні цілей, які Церква ставить перед собою.

 

Автор: о. В. Перцович, прес-секретар єпархії