//

Розпочалися професійні прощі до Зарваниці

10 квітня відбулася перша професійна проща у 2011 році до Марійського духовного центру Зарваниця. Поклонитися чудотворній іконі Матері Божої Зарваницької прибули 700 працівників житлово-комунальних господарств та організацій, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення. У паломництві взяли участь голови Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської та Хмельницької обласних організації профспілки житлово-комунального господарств Валерій Косс, Богдан Козло, Зеновій Павлишин та Миколай Шафінський. Організатором виступила комісія у справах мирян Тернопільсько-Зборівської єпархії.

 

«Професійні прощі до Зарваниці започатковано у 2002 році, - зазначила Анна Зварич, координатор мирянського апостоляту єпархії. - Кожного року їх кількість збільшується. Цього року заплановано 14 професійних прощ. Для мирян, які разом працюють та об’єднані професійно, вже стало гарною традицією збиратися у Зарваниці та свідчити свою віру у Господа».

 

Синкел у справах мирян о. Андрій Романків очолив Божественну Літургію. Священик привітав паломників від імені владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільско-Зборівського. Відтак відбулося освячення води, Хресна дорога та екскурсія, яку провели семінаристи Тернопільської духовної семінарії.

 

 

прес-служба Тернопільсько-Зборівської єпархії