//

Розпочались вибори Патріарха Маронітської Католицької Церкви

9 березня розпочались вибори нового Патріарха Маронітської Католицької Церкви. 39 єпископів з’їхались зі всього світу в місто Бкіркі (25 кілометрів від Бейрута) в Лівані, щоб обрати 77-го маронітського Патріарха Антиохійського і всього Сходу. Пригадаємо, що попередній Патріарх Насрула Бут рос Сфеїр подав у відставку у віці 91 року в січні цього року. Папа прийняв відставку 26 лютого.

 

Згідно Кодексу Канонів Східних Церков, вибори нового Патріарха повинні відбутись протягом двох місяців з часу резиґнації чи смерті патріарха. На виборчому Синоді головує найстарший за хіротонією єпископ Маронітської Церкви Роланд Абужауд, патріарший адміністратор. Загалом Синод Маронітської Церкви складається з 41 єпископа включно з Патріархом.

 

Вибори Патріарха повинні відбутись протягом 15 днів. Кандидат повинен набрати дві третини голосів Синоду. Через поважні причини двоє членів Синоду не змогли прибути на виборчий Синод, це єпископи Джон Чедіт з Лос-Анжелесу і Стефан Дуігі з Брукліна.

 

Якщо протягом 15 днів єпископи не зможуть обрати Патріарха, Синод звернеться до Папи, який повинен буде винести рішення з цього питання. Якщо Патріарха буде обрано, то буде поінформовано про це Папу, після чого Патріарх попросить Римського Архиєрея про церковне сопричастя.

 

За матеріалами cnewa.us

 

Детальніше про вибори маронітського Патріарха читайте в новій рубриці «Католицького Оглядача» «З життя східних католицьких Церков» в кінці тижня.