//

Розпочалася серія благодійних концертів по збору коштів на будівництво молодіжного духовного центру

У суботу, 29 січня, у приміщенні актової зали школи с. Ямниця Тисменицького району Івано-Франківської області розпочалася серія благодійних концертів по збору коштів на будівництво молодіжного християнського оздоровчо-відпочинкового духовно-реколекційного центру в урочищі «Ровені» у с. Рибне Тисменицького району.

 

Дані концерти організовані Молодіжною комісією Івано-Франківської єпархії УГКЦ з благословення Правлячого Архієрея Івано-Франківської єпархії УГКЦ Кир Володимира (Війтишина) за підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради. Інформаційними спонсорами цих заходів є радіо «Дзвони» (105, 8 FM), радіо «Західний полюс» (104,3 FM), радіо «Ера» (107,8 FM), обласне радіо та обласне телебачення «Галичина».

 

У концерті приймають участь відомі на Прикарпатті та за його межами виконавці: заслужена артистка України Квітослава Гіга, заслужена артистка України Ірина Лончина, заслужений артист України Ярослав Борута та Христина Борута, Оксана Романюк, Світлана Весна, Оксана Сливка, Оксана Микицей, Ігор Івасів.

 

Суботній концерт у Ямниці був добрим початком у цій благородній справі.

 

З привітальним словом від імені Владики Кир Володимира (Війтишина) до присутніх звернувся Протосинкел Івано-Франківської єпархії УГКЦ о. д-р Олег Каськів, який, зокрема, зазначив, що дані благодійні концерти –це добра нагода у справі збору коштів на молодіжний центр. Отець Олег також передав вітання від Владики Володимира, який на цей час перебував у справах у Києві.

 

Зі словами привітання і вдячності до присутніх у залі також зверталися парох с. Ямниця о. Богдан Курилів, сільський голова п. Іван Ковальчук та голова Молодіжної комісії Івано-Франківської єпархії УГКЦ о. Віталій Дем’янець. «Подібна справа –це не справа одного дня. Це праця на перспективу», - відзначив о. Віталій у своєму виступі.

 

В особливий спосіб хочеться подякувати усім виконавцям, які радо погодилися благодійно виступати на цих концертах. Таким чином вони долучаються до благородної справи.

 

Дякуємо також усім, хто допоміг у свій спосіб в організації цього концерту.

 

На даний час запланована серія із шести концертів по районах та селах області. Крім Ямниці концерти відбудуться у наступних населених пунктах:
30.01. – палац культури «Прометей» (м. Бурштин),
5.02. – будинок культури с. Боднарів Калуського району,
6.02. – палац культури «Юність» (м. Калуш),
12.02. - будинок культури с.Нижній Струтин (Рожнятівський деканат),
13.02. - будинок культури смт. Богородчани.

 

Прес-центр Молодіжної комісії Івано-Франківської єпархії УГКЦ