//

Розпочалася ХХІІІ Апостольська Подорож Папи Бенедикта XVI – відвідини Мексики та Куби

У п’ятницю, 23 березня 2012 р., вранці, з Римського міжнародного аеропорту Фюмічіно піднявся в повітря Боїнг-777 італійської авіакомпанії «Alitalia», на бору якого Папа Бенедикт XVI вирушив у свою 23-тю Апостольську подорож за межі Італії. Після чотирнадцятигодинного перельоту, подолавши понад 10 тисяч кілометрів, Святіший Отець прибуде до Мексики, а через три дні відлетить на Кубу, яка буде 23-ю країною, яку Бенедикт XVI відвідає під час свого понтифікату.

 

У Мексиці Бенедикт XVI зустрінеться з Федеральним Президентом, матиме коротку зустріч з дітьми, у неділю, 25 березня, вранці очолить Службу Божу, ввечері під час відправи вечірні зустрінеться з єпископатом Латинської Америки, а наступного дня вранці відлетить на Кубу.

 

У Сантьяго-де-Куба Римський Архиєрей очолить Службу Божу з нагоди 400-річчя віднайдення статуї Пресвятої Богородиці Милосердя дель-Кобре, а наступного дня відвідає Її санктуарій та відлетить до столиці Гавани, де ввечері у столичному Палаці Революції здійснить візит ввічливості до Президента Державної Ради та Ради Міністрів. Опісля в Апостольській Нунціатурі в Гавані Римський Архиєрей зустрінеться з кубинським єпископатом. У середу, 28 березня, Бенедикт XVI очолить Службу Божу на Площі Революції в Гавані, а ввечері відлетить до Риму.

 

Пригадаємо, що між Мексикою та Україною – 8 годин різниці, тому про церемонію привітання, яка відбудеться в м. Леон (Леон-де-лос-Альдама) приблизно о 16:30 місцевого часу, розповімо в наступній передачі.

 

Джерело: Радіо Ватикан