//

Розгул окультизму і сект в Польщі зайшов занадто далеко

Ворожіння, магія, окультизм, сатанізм, діяльність секти - загрози, на які хочуть відповісти польські єпископи.
На пленарному засіданні форуму польського єпископату вікарний єпископ Ромуальд Камінські представив проект пастирського листа на захист віри від підробок.

 

Як повідомив єпископ Камінські, причиною роботи є велика кількість католиків, занепокоєних посиленням діяльності сект і східних філософій. Це викликає "величезний безлад" серед католиків. Крім того, кожного дня відчуваємо "великі бурі" таких явищ, як гадання, магія, сатанізм, окультизм і багато інших.

 

"Багато людей мимоволі вступають в цю тематику не розуміючи, що це вхід на територію, яка є далекою від християнства", - зазначив вікарний єпископ.

 

Таким чином, пастирське послання призначене, щоб допомогти протидіяти впливу цих явищ на свідомість католиків, показати, як потрібно захищатись. "Це важко, тому що справи зайшли занадто далеко", - додає єпископ Камінські.

 

На його думку, ці явища сильно підтримуються засобами масової інформації. Якщо ввести в пошуковій системі "ворожіння", вже за секунду отримаємо близько 3 мільйонів результатів. Тому єпископ Камінські, крім пастирського послання, бачить необхідність більш ширшої версії в засобах масової інформації.

 

Основним завданням є особиста відповідь на запитання: ким для мене є Ісус Христос і вірність першій заповіді: "Не матимеш інших богів, крім мене".

 

"Потрібно передусім стати на грунті віри, його точності і коректності, а потім показати, до чого приводять ці загрози і спробувати відповісти, як від цього звільнитись", - сказав єпископ Ромуальд Камінські.

 

За матеріалами info.wiara.pl