//

Росія: зміни у функціонуванні Церкви

В Іркутську закінчився тридцять шоста сесія Конференції католицьких єпископів. У роботі сесії взяли участь усі російські єрархи, в тому числі голова єпископату, архиєпископ Паоло Пецці, і папський нунцій архиєпископ Іван Юркович.

 

Учасники конференції поділилися своїм досвідом пастирської роботи за останні місяці. Обговорювалось функціонування структур Римо-католицької церкви в Росії. Особливу увагу було приділено проблемам катехизації, благодійності, літургії і роботі з релігійними громадами.

 

Єпископи рекомендують мінімум один рік підготовки до таїнств християнського втаємничення. Також завертали увагу на нові тексти обряду хрещення дітей, миропомазання, освячення олії і поховання померлих. Допустимий вік для отримання таїнства Миропомазання складає 14 років.

 

Було прийнято рішення закрити Федеральне бюро Карітас. Його завдання взяла на себе Комісія з соціальної благодійної діяльності Конференції католицьких єпископів. Поточні справи цієї діяльності буде виконувати Карітас-служба Божої Матері в Москві.

 

В кінці зустрічі слово взяв Апостольський нунцій, архиєпископ Іван Юркович, який говорив про найбільш важливі події в житті Католицької Церкви у світі, а також представив свого нового секретаря, о. Анджея Йожвовіча.

 

Наступне засідання конференції відбудеться в середині квітня в Санкт-Петербурзі.

 

За матеріалами  http://pl.radiovaticana.va