//

Росія не схвалює аборти (відео)

За кількістю абортів Росія посідає одне з найвищих місць у рейтингу. В 2007 році зареєстровано 1,5 млн абортів. Але влада хоче змінити цю ситуацію. Нещодавно було прийнято закон, який зобов’язує, щоб усі реклами абортів чітко попереджали про небезпеку, яку аборт може завдати здоров’ю жінки, в тому числі і безпліддя. Прихильники стверджують, що теперішні реклами вводять в оману, оскільки у глядачів складається враження, що аборт подібний до простої операції.

 

Проблема також полягає у демографічній кризі суспільства. Згідно з доповіддю ООН, населення Росії до 2050 року може скоротитися майже на 20%, якщо жінки не почнуть народжувати більше дітей. Інші європейські країни, як Угорщина і Польща, запропонували подібні закони для підвищення кількості населення.

 

Хоча Росія приймає ці нові міри, уряд розглядає також і інші законопроекти. Серед них жорсткі покарання тих лікарів, які проводять незаконні аборти, а також тих, які дозволяють матерям залишати своїх новонароджених дітей в приймальних пунктах, якщо мати не може попіклуватися про своє немовля самотужки.

За матеріалами Romereports.com