//

Роль відпустових центрів у новій євангелізації. Лист Конгрегації у справах духовенства

Ролі душпастирства у санктуаріях та відпустових центрах у справі сприяння новій євангелізації присвячений лист, яким кардинал Мауро П’яченца та архиєпископ Селсо Морґа Ірусубєта – Префект та Секретар Конгрегації у справах духовенства – звернулись до ректорів цих церковних осередків, вказуючи, що і надалі можуть ефективно причинитись до с тримання секуляризації та сприяти поширенню релігійних практик. Адже це місця, де прочани, віддалившись від щоденних справ, можуть зазнати Божої любові та спасенної присутності Господа. Їх також оточує народне богопочитання, яке, однак, не повинно притемнювати Божого Слова, що є основним джерелом духовного натхнення.

 

Конгрегація у справах духовенства вказує також і на важливість Святої Тайни Покаяння та центрального місця, яке в релігійних практиках у відпустових місцях повинна займати Пресвята Євхаристія.

 

Санктуарії і надалі втішаються притягаючою силою, про що свідчить постійне збільшення кількості прочан. Іноді, це люди, що не мають сильної віри, або не відзначаються відчуттям приналежності до Церкви. Відвідини відпустових центрів є для них цінною нагодою зустрічі з Христом.

 

Кардинал П’яченца та архиєпископ Морґа Ірусубєта висловили побажання, щоб санктуарії були місцями оновленого динамізму в новій євангелізації сучасного світу.

 

Джерело: Радіо Ватикан