//

Рокко Бутільйоне: ми повинні заново принести правду в політику

Один з найвидатніших католицьких політичних діячів Європи закликав нове покоління політиків захищати традиційні християнські ідеали. "Нам потрібні чесні люди в політиці", - заявив Рокко Бутільйоне, віце-глава Палати депутатів італійського парламенту в інтерв'ю американському католицькому агентству "CNA". На його думку, в християнстві існує великий потенціал цінностей, які потрібно ввести в політичне життя, і, таким чином, "своїми руками створювати майбутнє Землі".


Прізвище Бутільйоне зустрічалось в заголовках ЗМІ в усьому світі в 2004 р., коли була заблокована його кандидатура в якості глави Єврокомісії через його католицькі погляди на гомосексуалізм.


"Хороші речі мають високу ціну, але вони того варті. Якщо ви хочете бути католиком в політиці, інколи треба йти на жертви і поставити совість вище за своє місце, свою посаду в політиці. Ви будете довіряти людині, котра поставила свою політичну кар'єру вище своєї совісті? "- запитує Бутільйоне. "Я думаю, що ми часто забуваємо, що демократія є дуже і дуже делікатним  творінням", - нагадав політик, говорячи про першу демократію в Стародавній Греції, яка розвалилася після 171 року існування.


"У чому причина того, що грецька демократія померла? - запитав італійський політик.- Моральний релятивізм і корупція", відповів він, додавши, що сьогоднішні представники релятивізму, по суті - інтелектуальні нащадки софістів Стародавньої Греції.


"Західна демократія знаходиться в стані небезпеки зникнення тому, що політична діяльність не заснована на моральних принципах. Ми повинні заново принести правду в політику. Ми повинні бути здатні сказати правду народу. Дуже часто політики не говорять правду. Дуже часто політики говорять людям те, що останні хочуть почути. А це, дуже часто не є істиною".

 

За матеріалами Радіо Ватикан