//

Різдвяний Родинний Фестиваль

Важливо зауважити, що бавились не тільки діти, які принесли додому зроблені власними руками паперові зірки і розмальовані кульки, але й дорослі мали можливість взяти участь у забаві та святкуванні.

 

Сказати – не достатньо. «Скажи, та забуду. Покажи, то трішки зрозумію. Дозволь взяти участь – тоді зрозумію, запам’ятаю, і буду цим жити». Це античне китайське прислів’я супроводить педагогіку гри, яку можна застосувати в навчанні як шкільному, так і домашньому, а також у катехезі.

 

КЛАНЗА це назва педагогічного товариства, яке застосовує такі підходи. Назва товариства говорить сама за себе: КЛуб АНіматорів ЗАбави. «КЛАНЗОВІ» аніматори – Людмила Шалапа і Оксана Устицька провели те, чого навчилися на педагогічних курсах.

 

Щоб ліпше сприйняти недільну Євангелію про Кану і слова пророка Ісаї про подружній союз Господа з людьми, діти отримували гілки, які мали зв’язати, подібно до вінка на голові нареченої. А після Служби: Вифлеємська зірка, розмальовані кульки, танці – усе це розповідало про Різдво, візуально наближуючи його. Щоб діти могли самостійно проявляти свої художні таланти, для батьків також була особлива програма. Не тільки танці та ігри, однак прибули і скаути – діти з батьками представили вертеп.

 

Пережити подібні заходи особисто – однозначно краще, ніж читати чи оглядати світлини.

 

Найближча нагода участі вже в цю неділю 27 січня:


Служба о год. 12.00.
Після Служби – творчий майстер клас для дітей. А для всіх – катехеза для дорослих. Триває Рік Віри – треба плекати це зерно – дітям і дорослим.  Такі події відбуватимуться щонеділі (від год. 12.00) та щосереди (о 19:15). 

 

Римсько-католицький душпастирський осередок бл. Йоана Павла ІІ,
каплиця Філосовсько-Богословського факультету УКУ,
Львів, вул. Хуторівка  35а

 

о. Григорій Драус

Автор фото: Татяна Кур'ян