//

Різдвяна ялинка з України очікує встановлення на площі святого Петра у Ватикані

Поява ялинки з України на площі святого Петра у Ватикані не пройшла непомітною для італійських ЗМІ. Не тільки Радіо Ватикан та ватиканська газета «Ль’Оссерваторе Романо» приділили увагу українській різдвяній ялинці, але й італійські газети та повідомлення прес-агентств зарясніли безліччю новин та знімків закарпатської ялинки, яка очікує встановлення на головній площі Ватикану. Особливе зацікавлення викликає церемонія інавґурації ялинки.

 

Як читаємо на сайті Посольства України у Ватикані, 29 листопада ц.р. о 19.00 автопоїзд з українською ялинкою довжиною у тридцять метрів, що прикрашатиме площу Св. Петра у Ватикані, в’їхав на територію Вічного Міста. Подарунок для Папи зустрічали співробітники Посольства України у Ватикані.

 

Кінцевий відтинок шляху, від передмістя Риму до Ватикану, різдвяна красуня з українських Карпат здолала за півтори години у супроводі італійських поліцейських та транспортного ескорту.

 

1 грудня о 2-ій годині ночі на площі св. Петра ялинку зустріли Посол України у Ватикані Тетяна Іжевська, співробітники Посольства, Губернаторату Ватикану, а також журналісти-представники українських та міжнародних телекомпаній.

 

Встановлення ялинки передбачене на понеділок, 5 грудня, а урочиста церемонія відкриття – 16 грудня о 16.30 за місцевим часом.

 

26-го грудня об 11-ій годині ранку в базиліці святого Петра владика Діонісій Ляхович, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, відправить Божественну Літургію, після якої біля вертепу та ялинки буде проведена українська коляда.

 

Через кілька днів до Ватикану з Львівської області прибуде понад 40 ялинок , які прикрашатимуть папські апартаменти, зал імені Папи Павла VІ та головні ватиканські інституції, а також ексклюзивні ялинкові прикраси й скляні кулі, виконані в українському стилі.

 

Джерело: Радіо Ватикан