//

Різдвяна ялина прибуде до Ватикану з півдня Італії

Різдвяна ялина в нинішньому році буде привезена на римську площу Святого Петра з регіону Базиліката, розташованого на півдні Італії, повідомив губернатор держави Ватикан кардинал Джузеппе Бертеллі.


Вперше в історії встановлення різдвяних ялинок на головній площі найменша держава Європи не заплатить ані цента за цю роботу - всі витрати, включаючи оплату електроенергії для ілюмінації ялинки, взяла на себе влада регіону Базиліката. Причому вперше ілюмінація буде включена цілодобово, а не тільки вночі.


Кардинал повідомив, що в нинішньому році персонажі різдвяних ясел будуть одягнені в традиційний одяг Базилікати, а самі ясла прикрашені елементами південноіталійської іконографії. Загальна площа сцени Різдва Христового становитиме 225 квадратних метрів.


У регіоні Базіліката живе близько 600 тисяч жителів. Ялинку буде супроводжувати в Рим представницька делегація місцевих жителів.


Кардинал Бертеллі повідомив, що Святий Престол вирішив і в наступні роки запропонувати іншим країнам і регіонам, які побажають подарувати Папі Римському різдвяну ялинку, оплачувати не тільки її доставку, але і всі витрати, пов'язані з монтажем, наповненням і демонтажем ялинки і святкових ясел.


У 2011 році різдвяна ялинка була доставлена до Ватикану з України - вперше в історії з країни колишнього СРСР.
Традиція встановлювати різдвяну ялинку на площі Святого Петра у Ватикані з'явилася наприкінці минулого століття під час понтифікату Івана Павла II. Бенедикт XVI продовжив традицію, за якою ялини доставляються до Ватикану з різних країн світу.


Біля підніжжя ялинки зазвичай встановлюються різдвяні ясла, які Понтифік освячує напередодні Різдва 24 грудня.

 


За матеріалами: http://procatholic.ru