//

Різдво завітало у слідчий ізолятор

Свято народження Ісуса Христа, що його відзначають християни східного обряду, відсвяткували і ув’язнені та особи, що утримуються у Чортківському слідчому ізоляторі. Дякуючи допомозі капелана Чортківського СІЗО о. Андрія Лемчука та монахиням Згромаджень сестер Мироносиць та сестер Пресвятої Родини, особи, які в силу обставин перебувають по ту сторону ґрат мали змогу скуштувати смачної Різдвяної куті, якої було зварено поверх 120 літрів.

 

 

«Над містечком Вифлеємом звізда ясна сяє,
А в облаках хор ангелів коляду співає
Пастушки дуже зраділи і біжать вітати
Бо в вертепі породила сина Божа мати.»

 

 

З такими словами представники студентського товариства «Обнова» розпочали постановку святкового Вертепу у світлиці установи для засуджених. Сценка народження Ісуса Христа була поставлена з великою майстерністю, і засуджені з великою зацікавленістю спостерігали за цим без сумніву священним дійством.

 

 

Також отцем Андрієм було відправлено Святкову Літургію у храмі святого Апостола і Євангелиста Івана, що на території установи.

 

 

Варто зазначити, що духовне виховання є важливою складовою колективного впливу на засуджених та ув'язнених і невід'ємною частиною виховного процесу.

 

 

Тарас Бакун
Старший інспектор із соціально – виховної
та психологічної роботи Чортківського СІЗО

 

 

За матеріалами www.buchacheparchy.org.ua