//

Різдво у Казахстані

Святкування Різдва у м. Караганді (Казахстан) розпочалося із Служби Божої у греко-католицькому храмі Покрову Пресвятої Богородиці, після якої вже традиційно відбувся різдвяний концерт для парафіян та гостей. Розділити радість Різдва з греко-католицькою парафією Караганди прийшли і представники Римо-Католицької Церкви Карагандинської єпархії на чолі з Владикою Янушем Калетою. Про це повідомила Оля Білущак із Караганди.

 

Усі три дні Різдва Христового за кількарічною традицією в Караганді на вулицях міста можна було побачити ескорт машин, з яких час від часу виходила велика група перебраних біблійних персонажів. Це був різдвяний вертеп молоді місцевої греко-католицької парафії. Переходячи від хати до хати українських родин Караганди, колядники звіщали новину про народження Месії. Відвідав вертеп і монастирі сестер кармеліток та отців мар’янів (чернечий орден РКЦ).

 

За давньою традицією напередодні Старого Нового року українці відвідують рідних і близьких. Дотримуючись цього звичаю, молодь греко-католицької парафії Покрову Пресвятої Богородиці Караганди разом із о. Василем  Говерою гостювали у парафії Святого Йосифа Обручника в Астані. Українське товариство Астани зустрічало гостей святковим різдвяним концертом. А карагандинська молодь подарувала всім присутнім незабутній різдвяний вертеп.

 

Департамент інформації УГКЦ