//

Римського письменника V століття зарахують до лику блаженних

14 липня в провінції Калабрія почався процес беатифікації на єпархіальному рівні Магна Аврелія Касіодора (бл. 487 - бл. 578), римського письменника, вченого і державного діяча.


Про це повідомив на відкритті процесу беатифікації італійські ЗМІ архиєпископ єпархії Катандзаро в Калабрії Вінченцо Бертолоне, повідомило Радіо Ватикан.


"Святість і праці Касіодора цінують сьогодні не лише в Калабрії, але і у всій Італії" - підкреслив архиєпископ. На даний час за допомогою істориків і інших учених підготовлені необхідні документи спершу беатифікаційного процесу. Документи свідчать про зразкове християнське життя Магна Аврелія Касіодора і чудесах зцілення.


Флавій Магн Аврелій Касіодор (Flavius Magnus Aurelius Cassiodorus) народився близько 487 року на півдні Італії (Сцілаціум, Калабрія) в знатній сім'ї сирійського походження.  В молодості Касіодор деякий час працював під проводом батька, потім просувався по службі і обіймав важливі державні посади. З середини 40-х по середину 50-х років перебував у Константинополі.


У 555 р. Касіодор заснував в своєму маєтку в Брутії монаший гуртожиток, який назвав "Віварій", який був важливим інтелектуальним і науковим центром регіону аж до самої смерті його засновника.


Джерело: Седмица.Ru