//

"Революційна літургія" у Нікарагуа

Церква в Нікарагуа назвала образливою ідеєю так званий захід "Революційної літургії", призначений з нагоди 32-ої річниці повалення режиму Сомозів. Офіційні заходи відбудуться 19 липня. Також буде відзначатись 50-річчя Фронту Національного Визволення ім. Сандіно. Угрупування на  чолі з Даніелем Ортегою, яке виникло в часі повстання 1979 року, тепер знову править Нікарагуа.


В той час нова ліва диктатура застосовувала не тільки революційну риторику та практику, але і використовувала так звані ідеї теології визволення, до яких залучали багатьох священиків. Звідси походить спеціальний задум "великої революційної літургії», що має пошановувати «Бога убогих». Про це поінформувала Росаріо Мурільйо, прес-секретаря уряду, дружина президента Ортеги і сірий кардинал сандіновської влади.


"Це зачіпає найсвятіше, - сказав Сільвіо Баес, єпископ Манагуа. - Росаріо Мурільйо жорстоко ображає Католицьку Церкву і переважну більшість нікарагуанського народу". Як зазначив єрарх, для католиків Євхаристія уприсутнює серед вірних самого Христа і її не повинні використовувати будь-які політичні партії. Єпископ Баес не виключив можливості висловлення у цій справі цілого єпископату Нікарагуа.

 

За матеріалами Radio Watykańskie