//

Релігії в діалозі поза стереотипами

Під такою назвою на шпальті L’Osservatore Romano вийшла стаття глави Папської Ради в справах Міжрелігійного діалогу кардинала Жан-Луї Торана, в якій він розважає про майбутню зустріч в Асижі.

 


У статті мова йде про значення зустрічі роздумів і молитви, яка запланована на 27 жовтня. З волі Бенедикта XVI вона відбудеться під гаслом: «Паломники правди, паломники миру» якраз в 25-ту річницю Дня молитви за мир на світі, який був скликаний за участю визнавців різноманітних релігій блаженним Іваном Павлом ІІ.

 


При цій великій ініціативі не можна забувати про дві інші зустрічі молитви за мир, які той самий папа скликав у 1994 і 2002 році в місті святого Франциска – пише кардинал, підкреслюючи, що  цьогорічна зустріч відбудеться під знаком роздумів, діалогу і молитви. Глава Папської Ради зазначає також, що справжній міжрелігійний діалог не має дипломатичного характеру. Він дає місце взаємному свідченню вірних, щоб дати краще пізнати релігію, яку вони сповідують і етичні норми, які з цього випливають. Це дозволяє вийти поза упередження і стереотипи до осіб і спільнот.  

 

За матеріалами: Radio Watykanskie