//

Релігії – відповідь на кризу родини

Митрополит Відня кардинал Крістоф Шенборн переконаний, що релігійні спільноти можуть внести великий вклад у боротьбу з кризою родини. На прес-конференції, зорганізованій 7 грудня на завершення триденної міжрелігійної конференції  «Родина в кризі», він підкреслив значення родини як сильної спільної вартості різних релігій.

 


З цим погодилися всі учасники зустрічі: представники католицької Церкви, Російської православної  церкви та юдаїзму. Основними темами зустрічей були проблеми розлучень, регуляції зачать і аборти, відношення до подружжя у сучасній культурі, вплив інтернету  і ЗМІ а також передання релігійних традицій дітям.

 


Офіційний комунікат, оголошений на закінчення конференції, стверджує, що зв'язок між чоловіком і жінкою є гарантією людського життя від зачаття до натуральної смерті, а також запевняє, передавання духовних і моральних вартостей та побудову суспільства. Учасники зустрічі виразили переконання, що сучасну кризу рожини можна перемогти лише тоді, коли буде підкреслюватись, що подружжя є зв’язком на ціле життя. Тому треба якомога швидше включати науковців і техніків до діалогу з релігіями щодо більшої поваги до життя.

 


Вирішено також здійснювати вплив на наукові осередки, неурядові організації, медіа та митців, щоб вони більше зацікавлювалися проблемами сімей. З метою розвитку таких ініціатив створено спеціальну робочу групу.

 

За матеріалами: wiara.pl