//

Релігійна формація дорослих в центрі уваги католицької Церкви Італії

У Римі проходили засідання Постійної Ради Єпископської Конференції Італії. 27 січня 2012 р. єпископ Маріано Крочіата, Генеральний Секретар Італійської єпископської конференції, очолив прес-конференцію, з’ясовуючи перебіг засідань та прийняті рішення. Зокрема вибрано тему наступної загальної Асамблеї італійських єпископів, присвячену формації дорослих людей: «Дорослі, дозрілі у вірі і свідки людства».

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, духовний шлях християнського втаємничення дорослих людей, включений в контекст нової євангелізації, розрахований на 10 років. Перша половина присвячена введенню і супроводженню до зустрічі з Христом в церковній спільноті, і пов’язана з тим, що часто дорослі люди байдужіють та відчужуються від церковних практик.

 

Нагадаємо, що напередодні кардинал Анджело Баньяско, архиєпископ Генуї та президент Єпископської Конференції Італії, спрямував до вірних з нагоди 2011-2012 душпастирського року пастирський лист, присвячений вихованню у сім’ї, що входить у ширший контекст душпастирського десятирічного плану.